סרטן הקיבה
מרכיבי תזונה רבים ותוספי מזון עשויים לשפר את תוצאות הטיפולים בסרטן הקיבה. שלוב של תזונה לחולי סרטן עם טיפולים אלטרנטיביים נוספים והטיפול הקונבנציונלי עשוי להשפיע על ההישרדות ועל תופעות המחלה והטיפולים.
תזונה והסיכויים לפתח סרטן קיבה
תזונה עשירה בסיבים תזונתיים, חומצה פולית, בטה-קרוטן וויטמין סי מפחיתה את הסיכויים לפתח סרטן הקיבה. לעומת זאת תזונה המורכבת ממזון מהחי, עשירה בכולסטרול וחלבונים מהחי מעלה את הסיכוי לפתח סוג זה של סרטן.
במחקרים אחרים נמצא כי הסיכויים לפתח את המחלה נמוכים כאשר התזונה עשירה בברוקולי, דגנים, סיבים, מוצרים עשירים בויטמין A, קרוטנים ורטינולים, פלבנואידים, פרי הדר, קפה ותה שחור או ירוק.
כמויות גבוהות של מלח ושל ירקות כבושים הינן גורם סיכון לפתח סרטן קיבה.
צריכת שום מפחיתה סיכון לסרטן קיבה
מטה-אנליזה (סיכום מאמרים בנושא) מ-2014: צריכה גבוהה בתזונה של שום מפחיתה ב 49% את הסיכויים לפתח מחלת סרטן הקיבה.
חומצה גליצריטינית מאיטה התפתחות תאי סרטן קיבה
Glycyrrhetinic acid (GA) המרכיב העיקרי של צמח השוש (Licorice) מונע התפתחות של תאי סרטן קיבה. אך חשוב לציין, לליקוריצה תופעות לוואי כולל הגברת ייצור קורטיזון בגוף.
פעילות גופנית מפחיתה סיכון לפתח סרטן הקיבה
במטה-אנליזה של המחקרים בנושא הקשר בין פעילות גופנית והתפתחות סרטן קיבה נמצא כי לאנשים המבצעים פעילות גופנית אינטנסיבית סיכוי הנמוך ב 22% לפתח במהלך החיים סרטן קיבה מאלה שלא מבצעים פעילות גופנית כלל.
מחקר סיני: רמות גבוהות של ויטמין סי בדם קשורות לסיכון נמוך לסרטן קיבה
סרטן קיבה שכיח מאד בסין בהשוואה לשכיחות בעולם המערבי. 3 מחקרים בדקו את הקשר בין רמות ויטמין סי בדם לבין הסיכון לפתח סרטן קיבה. מחקרים אלה הראו הבדל של 27% בסיכון לפתח סרטן קיבה בין רמה גבוהה לרמה נמוכה של ויטמין סי בדם.
טיפול בהליקובקטר
מחקרים רבים מוכיחים כיום כי טיפול מוצלח בחיידק הקיבה-ההליקובקטר פילורי, מפחיתה משמעותית את הסיכון לפתח סרטן קיבה.
תוספי מזון לטיפול בסרטן קיבה
התוספים הבאים נמצאו בעלי השפעה בטיפול בסרטן קיבה: קורקומין, פטריות רפואיות, ויטמין 2K, ויטמין סי וסלניום, גינגקו, אלוורה ותרופות קונבנציונליות ממשפחת ה NSAID's. מטה-אנליזה של מספר מאמרים מצביעה על הערך של תרופות ממשפחת הסטטינים בהפחתת הסיכויים לפתח סרטן הקיבה.
צמח ה KAMPO והטיפול בסרטן קיבה
במזרח הרחוק, סין, קוריאה ויפן, הטיפול בסרטן קיבה בצמח הקמפו מקובל מאד. מיוחסים לצמח זה תכונות אנטיסרטניות כנגד המגיפה ויכולת להפחית תופעות הלוואי של הטיפולים הקונבנציונליים. אין מחקרים קליניים אך קיימים מספר מחקרים מעבדתיים לגבי השפעת הקמפו על המחלה.
היפרתרמיה וסרטן קיבה
שילוב של היפרתרמיה עם הקרנות כטיפול בסרטן הקיבה נמצא יעיל. בניסוי אשר כלל 33 חולים עם סרטן קיבה מתקדם, אצל 3 חולים המחלה נעלמה לחלוטין, אצל 10 הייתה נסיגה חלקית ואצל האחרים עצירה של התקדמות המחלה.